loading...

Ultramaratonul Rubicon revine

În luna februarie 2021, va avea loc cea mai importantă cursă din Moldova și unul dintre evenimentele cele mai importante din istoria curselor din țară – ultramaratonul Rubicon.

31 decembrie, 16:242460
Cum să participi la cursa RUNdemia 2.0?

Anul 2020 nu e prea bogat în competiții. Dar toamna nu este momentul pentru a fi deprimat. Este timpul să câștigi noi medalii sportive. Acceptă provocarea Sporter și RUNdemia! Participă la ediția de toamnă a cursei online RUNdemia 2.0 în perioada 23-29 noiembrie. De data aceasta totul va fi diferit: un nou sezon, o nouă medalie, noi categorii de câștigători.

4 noiembrie, 12:265460
Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

5 octombrie, 16:265290
Până la startul Online Chisinau Marathon 2020 au mai rămas 2 zile

Puteți susține cel mai mare eveniment sportiv din Moldova oriunde v-ați afla – în țară sau peste hotare, alergând una dintre distanțele selectate. Organizatorii sugerează să purtați un tricou de la edițiile precedente ale maratonului sau de la orice alt eveniment Sporter, pentru a simți că împreună suntem uniți. Fiecare participant își alege singur traseul pentru cursă.

25 septembrie, 14:246420
Aheel, un dispozitiv inteligent

Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.

25 septembrie, 13:266050
16 septembrie, 18:53781

Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.Maratonul Chișinău este unul dintre cele mai remarcabile evenimente din țară, adunând anual mii de amatori ai sportului. Anul acesta, din motive obiective, cea de-a șasea ediție a maratonului nu va avea loc în formatul obișnuit, dar în schimb se va desfășura online, permițând tuturor să ia parte la această sărbătoare. “Ne dorim foarte mult să arătăm lumii întregi că Maratonul Chișinău nu are hotare, că aceste hotare sunt condiționate, deoarece competiția noastră este, în primul rând, despre participanții înșiși. De aceea îi îndemnăm pe toți să susțină competiția, alegând să parcurgă una dintre distanțe. Faceți selfie-uri, postați-le pe rețelele sociale, partajați rezultatele”, spune Dmitri Voloșin. De asemenea, organizatorii vin cu un apel către toți participanții să înregistreze un scurt video din timpul cursei și să îl trimită organizatorilor prin e-mail event@sporter.md pentru a fi inclus într-un frumos reportaj video.

Pentru a susține evenimentul și a participa la cursa online, trebuie să îmbrăcați un tricou de la edițiile precedente ale Maratonului Chișinău, să alegeți oricare dintre distanțele: 1,5 km, 5 km, 10 km, 21 km sau 42 km și să luați startul pe 27 septembrie, la ora 9:00, din orice loc din oraș, din țară și chiar din lume.


Organizatorii subliniază că maratonul a fost un pretext minunat pentru a reveni acasă pentru mii de compatrioți de-ai noștri care locuiesc în străinătate. Mai mult chiar, cu fiecare an, un număr tot mai mare de sportivi străini veneau la noi în țară ca să participe la competiție. Întrucât formatul virtual permite acest lucru, organizatorii fac apel și la diasporă să susțină competiția, alergând acolo unde trăiesc și demonstrând că hotarele sunt de fapt convenționale.

Dacă nu aveți un tricou de la Chisinau Marathon, puteți procura unul de la Sporter. Completați o cerere pe site-ul nostru. Numărul de tricouri disponibile este limitat.

Ca să nu ratați cursa și informațiile utile, alăturați-vă evenimentului pe pagina de Facebook!

______________________

Maratonul Internațional Chișinău este unul dintre cele mai remarcabile evenimente sportive din Republica Moldova, care adună anual mii de amatori ai sportului atât din țară, cât și de peste hotarele acesteia. Evenimentul durează timp de trei zile, iar în cadrul său se desfășoară cursele competitive pentru copii – Kids Run Day, o cursă pentru amatori – Fun Run (1,5 km), precum și cursele pe distanțele de 5 km, 10 km, 21 km și 42 km.

0
Noutați asemănătoare