loading...

Aqua unIQa se pregătește pentru cursa Maratonul de Crăciun by Naturalis

Se apropie acele zile în care și cei mari, și cei mici se bucură și se încarcă de emoții magice. Aqua unIQa îți propune să întâmpini sărbătorile într-un mod neobișnuit - participând la Maratonul de Crăciun by Naturalis, care se va desfășura pe 22 decembrie, în PMAN

27 noiembrie, 10:12540
28 octombrie, 12:48126

La Chișinău a avut loc un trening de triatlon pentru antrenorii moldoveni

La Chișinău a avut loc un trening de triatlon pentru antrenorii moldoveni conform programului Uniunii Internaționale de Triatlon (ITU). Timp de cinci zile, în perioada 21-25 octombrie, 15 sportivi moldoveni au studiat toate aspectele activității antrenorului de triatlon, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, și s-au pregătit pentru certificarea internațională.

Înainte de începerea trening-ului, în decurs de o lună, sportivii au trecut printr-o pregătire online, în cadrul căreia au făcut cunoștință în mod independent cu principiile activității de antrenare. Participanții care au trecut selecția preliminară au participat gratuit la trening.

Cursul a fost condus de antrenorii profesioniști ITU Alexander Kochetkov din Lituania și Zeljko Bijuk din Croația. Programul trening-ului „ITU Level 1 Coaching” a cuprins cursuri teoretice și practice de alergare, înot, ciclism, trecerea zonei de tranzit și tehnici de siguranță.

Trening-ul s-a încheiat cu un examen final, după care participanții au primit certificatele UIT de standard internațional. Acum, triatloniștii moldoveni se vor putea pregăti pentru competiții cu ajutorul unor antrenori certificați, care știu cum și ce abilități să dezvolte și cum să creeze un program individual de pregătire pentru a obține rezultatele dorite. 

Trening-ul a fost organizat de către Federația de Triatlon din Republica Moldova cu sprijinul Comitetului Olimpic Internațional.

Organizatorii mulțumesc Comitetului Național Olimpic din Republica Moldova, hotelului Zentrum și clubului de fitness „Fitness Forma” pentru colaborare și localul oferit pentru desfășurarea trening-ului. 

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare