loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 апреля, 14:553910
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 марта, 08:0014820
Campionatul Puzzle Day by Castorland 2020 a fost amânat

După înregistrarea oficială în Moldova a unui caz de infecție cu coronavirus de tip nou (COVID-19), autoritățile au interzis organizarea evenimentelor publice de orice fel – competiții sportive, festivaluri, expoziții. În acest sens, cea de-a șaptea ediție a Campionatului de asamblare a puzzle-urilor la viteză, Puzzle Day by Castorland 2020, a fost amânată. Noua dată va fi anunțată în curând. Această măsură este necesară pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a proteja siguranța cetățenilor.

10 марта, 16:373270
28 октября, 12:48432

La Chișinău a avut loc un trening de triatlon pentru antrenorii moldoveni

La Chișinău a avut loc un trening de triatlon pentru antrenorii moldoveni conform programului Uniunii Internaționale de Triatlon (ITU). Timp de cinci zile, în perioada 21-25 octombrie, 15 sportivi moldoveni au studiat toate aspectele activității antrenorului de triatlon, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, și s-au pregătit pentru certificarea internațională.

Înainte de începerea trening-ului, în decurs de o lună, sportivii au trecut printr-o pregătire online, în cadrul căreia au făcut cunoștință în mod independent cu principiile activității de antrenare. Participanții care au trecut selecția preliminară au participat gratuit la trening.

Cursul a fost condus de antrenorii profesioniști ITU Alexander Kochetkov din Lituania și Zeljko Bijuk din Croația. Programul trening-ului „ITU Level 1 Coaching” a cuprins cursuri teoretice și practice de alergare, înot, ciclism, trecerea zonei de tranzit și tehnici de siguranță.

Trening-ul s-a încheiat cu un examen final, după care participanții au primit certificatele UIT de standard internațional. Acum, triatloniștii moldoveni se vor putea pregăti pentru competiții cu ajutorul unor antrenori certificați, care știu cum și ce abilități să dezvolte și cum să creeze un program individual de pregătire pentru a obține rezultatele dorite. 

Trening-ul a fost organizat de către Federația de Triatlon din Republica Moldova cu sprijinul Comitetului Olimpic Internațional.

Organizatorii mulțumesc Comitetului Național Olimpic din Republica Moldova, hotelului Zentrum și clubului de fitness „Fitness Forma” pentru colaborare și localul oferit pentru desfășurarea trening-ului. 

источник sporter.md
0
Похожие новости