loading...

ЛЕТО – без травм

Травмы в виде ушибов и растяжений – одна из неприятностей, от которых не застрахован ни один человек, вне зависимости от возраста и образа жизни

16 июля, 11:265320
Марафон Силы и Красоты

И в карантин бывают хорошие новости! 2020 - год как-то не складывается, поэтому мы решили устроить ему бойкот и подготовиться провести активное и здоровое лето

24 июня, 06:457010
Горный клуб РМ берется за обустройство скал Молдовы

Национальная альпинистская организация Горный клуб Республики Молдова решила начать открытый проект по спортивному обустройству всех пригодных для скалолазания молдавских скал, включая Приднестровские

22 мая, 10:009750
22 декабря, 08:334414

Organizația Sporter a făcut totalurile anului și a prezentat noutățile la Sporter Awards

Miercuri, 20 decembrie, a avut loc serata solemnă, dedicată activității organizației obștești Sporter. La eveniment s-au făcut totalurile anului care se sfârșește, a fost prezentat calendarul Sporter 2018 și alte noutăți. 

Serata a fost deschisă de Serghei Legheida, director Sporter, care a venit cu un total pentru anul 2017. A fost menționat faptul că la evenimentele Sporter au participat peste 20 000 de sportivi amatori și profesioniști, adulți, dar și peste 1000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. În acest an, calendarul evenimentelor a fost completat cu 4 activități noi, și anume: ultramaratonul prin toată țara - Rubicon, primul semimaraton la Bălți, primul campionat de triatlon în aer liber din Moldova, precum și prima cursă oficială Purcari Wine Run. La toate competițiile sportive au participat sportivi din peste 70 de țări. 

Anul următor, Sporter va organiza în țară 11 competiții. Pentru a vedea în întregime calendarul evenimentelor sportive pentru anul 2018, accesați sporter.md. 

Ținem să subliniem că, pe lângă evenimentele de proporții pe care le-a desfășurat, Sporter a mai susținut alte 90 de evenimente sportive – atât competiții și campionate naționale, cât și mondiale.

Apoi președintele organizației Sporter, Dmitrii Voloșin, a prezentat noul logotip Sporter, web design-ul actualizat al site-ului sporter.md, și a venit cu explicații detaliate apropo de noul sistem de rating al sportivilor. Toate acestea le găsiți pe linkul următor. 

În cadrul seratei Sporter Awards au fost nominalizați partenerii și sportivii amatori, cărora li s-au înmânat premii pentru rezultatele frumoase obținute la competiții, precum și pentru contribuția la dezvoltarea sportului în Republica Moldova. Atleții au obținut premii la categoriile: “Sportivul universal” și “Familia sportivă”. De asemenea, au fost desemnate “Locomotivele care promovează sportul în Moldova”.

Sportivul universal

La această categorie au fost nominalizați sportivii care au participat la evenimentele principale organizate de Sporter, și anume: au parcurs cursa Criterium, au înotat o milă marină la Ghidighici, au luat parte la primul campionat de triatlon din țară și au alergat Maratonul de la Chișinău. Aceștia sunt după cum urmează:

Vadim Jeleascov

Nicolai Orman

Iurie Mocrîi

Serghei Chiosa

Nicolai Bondari

Alexei Terzi

Viorel Miron

Svetlana Zaicenco

Elena Aseeva

Liviu Croitoru

Ion Susarenco

Alexandru Guțul

Vladislav Papanaga

Valerii Arnautu

Cristian Bucarciuc

Victor Muntean

Stepan Sabia

Vadim Suveica

Nicolai Șoitu


Familia sportivă

La această categorie au fost premiați sportivii, care și-au „molipsit” întreaga familie de un mod de viață sănătos. Au câștigat următoarele familii:

Arnautu

Mogîldea

Mirgorodschi

Guțul

Papanaga

Miron

Brînzari


Pentru contribuția la dezvoltarea sportului amator în Moldova

Sporter le-a mulțumit celor care nu doar susțin sportul autohton, iau parte la evenimentele pe care le organizăm și sunt un exemplu pentru alții, dar și îl promovează în sens global. Pe scenă au fost invitate persoanele care le inspiră sportivilor dorința de a stabili recorduri prin intermediul postărilor, articolelor, blogurilor. E vorba de:

Serghei Rodin

Igori Nisenboim

Iulian Bercu

Locomotivele principale, care promovează sportul în Moldova:

- Danil Balaban, director al companiei OM, care nu doar susține în mod activ organizația Sporter, dar și însuși organizează o mulțime de activități sportive în rândurile amatorilor și profesioniștilor.

- Alexandru Pînzari, șef IGP. Colaboratorii poliției, pe tot parcursul anului, ne-au ajutat la organizarea fiecărui eveniment, nu doar la Chișinău, ci și ne-au însoțit prin toată țara, asigurându-le participanților la Rubicon încrederea și siguranța.

Toate evenimentele organizate de Sporter au avut loc datorită sprijinului neprețuit al partenerilor (ei la fel au avut parte de trofee):

Canon, Lenovo, OM, DAAC HERMES, Orhei Vit, Metro, Synevo, Hyundai, Iute Credit, Herbalife, Oriflame, X-Style, Moldova Agroindbank, Grand Mersi, MultiSport, Kaufland, PUMA, Riul Vechi (TESS), UNDP, Сибирское здоровье, TopShop, BarBar, LG, Mezellini, Garmin, Chateau Purcari, Cricova, Red Bull, Aqua Uniqa, Video Security, Enter, Maximum, Hippocrates, GSS Securitate. 

După aceea a fost derulat un filmuleț cu o durată de 15 minute, dedicat cursei de ultramaraton Rubicon 2017, care a avut loc în luna februarie. 

La finele evenimentului, pe scenă a fost invitată întreaga echipă Sporter, adică toți acei țicniți și anormali, gata să înfrunte orice pentru a obține un rezultat, oamenii care muncesc zi și noapte pentru ca voi să puteți obține succese.

Printre ei se numără echipa de manageri: Alexandr Mecin, David Lutsyk, Vasilii Grîu, Dima Mironenco, Olga Iurco, Mariana Manole, Ecaterina Corolenco, Alina Sveatun.

Jurnaliștii: Serghei Petrenco și Carolina Plăcinta.

Fotograful alergător Victor Orehov.

Antrenorii: Liviu Croitoru, Vitalii Gheorghiță, Andrei Vrabii, Victor Carțîn, Igor Tarnacop și Evghenia Beșleaga.

Directorul Serghei Legheida și, desigur, Dmitrii Voloșin, inițiator, ultramaratonist, inspirator ideologic și președinte al organizației publice Sporter. 

Gala s-a sfârșit cu o cină la bufet, un tort festiv și o sesiune foto lângă fotowall-ul cu numele sportivilor.

источник sporter.md
0
Похожие новости