loading...

На Milestii Mici Wine Run проданы все слоты с дегустацией

У тех, кто хочет принять участие в забеге с самой необычной трассой в Европе Milestii Mici Wine Run, остались последние дни, чтобы зарегистрироваться. Все слоты с дегустацией уже проданы, а на «10 km Race» остались последние 30 мест.

16 января, 15:211213
Franzeluta побеждает в командном чемпионате РМ по настольному теннису

В прошедшие выходные дни (28 и 29 декабря) в нашей столице завершился очередной, 24 командный чемпионат Молдовы по настольному теннису, в котором новым чемпионом республики стала самая титулованная команда страны кишиневская Franzeluta

30 декабря, 08:373330
В Кишиневе прошел седьмой благотворительный забег Maratonul de Crăciun

В воскресенье, 22 декабря, в Кишиневе вновь прошел праздничный забег Maratonul de Crăciun by Naturalis. Участники не только пробежали 3 км и собрали новогодние подарки, но также сделали доброе дело.

23 декабря, 15:103851
17 июля, 09:06531

Turul Franței 2019: Etapa 10 - victorie Van Aert, avantaj Alaphilippe

Ciclistul belgian Wout Van Aert (Jumbo Visma) a câștigat la sprint etapa a 10-a a Turului Franței, Saint Flour - Albi, 217,5 km. Tricoul galben de lider al clasamentului general este deținut în continuare de francezul Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step). 

O etapă fără prea mari dificultăți care nu anunța schimbări semnficative în clasamentul general a avut o desfălurare dramatică spre final și a produs o bulversare pe care puțini o pronosticau. 

Pe fondului unui vânt din lateral care a influențat mult cusra, echipa americană EF Education First a mărit tempoul în fruntea plutonului, Alaphilippe și columbianul Nairo Quintana (Movistar) au reacționat imediat ca și echipa Ineos în frunte cu cei doi mari favoriți, galezul Geraint Thomas și columbianul Egan Bernal.

Plutonul fruntaș a reușit să producă o breșă față de un al doilea grup în care s-au regăsit unii dintre favoriții la victoria finală, printre care francezul Thibaut Pinot (Groupama FDJ).

Profitând de această eroare tactică, echipele lui Alapaphilippe și cea a lui Thomas și Bernal au colaborat sosind la Albi cu 1'40" față de urmăritori, printre care Pinot. 

Alaphilippe - un lider meritoriu

Așa cum era de așteptat victoria de etapă s-a disputat între sprinteri, care au prins plutonul fruntaș, unde tânărul Van Aert a oferit echipei sale a patra vctorie în această Mare Buclă, lansând sprintul de la 250 de metri și învingându-l cu câțiva centimetri pe coechipierul lui Alaphilippe, Elia Viviani

Julien Alaphilippe

Dar victoria de etapă a devenit un subiect secundar, fiind înlocuită de neașteptata bulversare a clasamentului general, unde Alaphilippe conduce acum cu un avans de 1'12" față de Thomas, 1'16" față de Bernal, 1'27" față de oladezul Steven Kruijswijk (Jumbo Visma) ,1'45" față de elvețianul Emanuel Buchmann (Bora Hansgrohe).

Marele perdant al zilei este Pinot care cade de pe locul 3 pe 11, având acum o întârziere de 2'33" față de Alaphilippe, alți perdanți fiind columbianul Rigoberto Uran (EF Education First) la 3'18", danezul Jakob Fuglsang (Astana) la 3'22" și australianul Richie Porte (Trek Segafredo) la 3'59". 

Marți e prima zi de odihnă, iar miercuri Turul Franței are loc etapa a 11-a Albi - Toulouse, de tranziție către Munții Pirinei, fără dificultăți notorii, dar după cele întâmplate luni orice pronostic cu privire la finalul ei s-ar ptea dovedi hazardat. 

Un singur lucru e cert: Alaphilippe va pleca din nou cu tricoul galben pe imeri pe care îl merită cu vârf și îndesat la jumătatea cursei. 

источник rfi.ro
0
Похожие новости