articole recente

Fiul lui Michael Schumacher, înaintea debutului Formula 3: "Vreau să ajung ca tatăl meu"

Cele 7 titluri mondiale în Formula 1 câştigate de Schumacher l-au ambiţionat şi pe fiul său Mick să aspire la cea mai înaltă treaptă de pe podiumul competiţiei. "Tatăl meu este idolul meu pentru că el este cel mai bun. Mi se pare normal, fiind un pilot tânăr, să îmi doresc să ajung în top. Vreau să intru în competiţia cu cei mai puternici piloţi din lume", a declarat Mick Schumacher pentru televiziunea germană RTL.

Roger Federer a reuşit punctul turneului de la Miami şi s-a calificat în sferturi

Forma e temporară, clasa e permanentă. Este o expresie folosită des în sport, pentru a sublinia valoarea indiscutabilă a unor campioni aflaţi în momente dificile. Însă când un star ca Roger Federer adaugă şi o formă extraordinară clasei sale care nu a fost vreodată în dubiu, spectacolul este asigurat.

Rusul Vladimir Dmitriev a fost ales noul președinte al Tennis Europe

În perioada 23 – 25 martie, la Soci a avut loc Adunarea Generală Anuală a Federației Europene de Tenis (Tennis Europe Annual General Meeting 2017). La congres au participat 89 de delegați din 39 de țări-membre ale Tennis Europe. Federația de Tenis din Republica Moldova a fost reprezentată de către președintele organizației, Marina Tauber.

Performanțele sportivilor moldoveni la competițiile internaționale

Denis Tachi și Natalia Budeanu, discipoli ai Școlii sportive din orasul Bălți, au devenit premianți ai Cupei Mondiale la lupta sambo, concurs disputat la Moscova cu participarea a circa 300 de sportivi din 27 de țări ale lumii. Denis Tachi, discipol al antrenorului emerit al Republicii Moldova Iulian Piatcovschi, a cucerit medalia de bronz la categoria 100 de kolograme.

Pe 1 aprilie va avea loc deschiderea noului sezon Moto 2017

Cluburile Eagles MCC, MMC, Padonki Maldova, Centaurii Moldova, Motorlife MCC, Rojdennye v SSSR, Dacii Liberi RC impreuna cu comuniunea Bikerilor Liberi Biker.md Community, cu sustinerea Primariei municipiului Chisinau si a Inspectoratului General de Politie Rutiera a Republicii Moldova, invita toti amatorii de motoare pe doua roti in Piata Marii Adunari Nationale, unde va avea loc startul Paradei tuturor bikerilor. Parada va trece pe toate arterele principale ale orasului, si se va incheia cu o Oficiere Divina in scuarul Catedralei.

La Bălți va avea loc primul semimaraton „Balti Half Marathon”

Mulți vor rămâne surprinși dacă vom spune că avem în Moldova un Sankt Petersburg al nostru. Deoarece acest orășel este amplasat pe ”bălți”, poartă același nume și este considerat „capitala de nord” a țării noastre. După cum v-ați dat seama este vorba despre orașul Bălți. Doar că „Petersburgul” moldovenesc este mult mai în vârstă decât cel rusesc, iar evenimentele care au avut loc în acest oraș au reușit să lase urme adânci în istoria mondială. 

Schimb de experiență între ministerele tineretului și sportului din România și R.Moldova la Bacău

Reprezentanța UNICEF în România organizează în perioada 27 - 28 martie, la Bacău, un schimb de experiență între Ministerul Tineretului și Sportului din România și Republica Moldova, Sandie Blanchet apreciind că este esențial ca factorii de decizie să înțeleagă ce se întâmplă în timpul adolescenței pentru a putea a putea sprijini tinerii să se dezvolte la capacitatea maximă.

Alergătorii moldoveni au devenit câștigători ai Maratonului Nisipurilor de la Mamaia

Duminică, 26 martie, la stațiunea română Mamaia (or. Constanța) s-a închjeiat cea de-a patra ediție a Maratornului Nisipurilor “Mamaia Sand Marathon” 2017. La eveniment au participat 20 de sportivi amatori din Republica Moldova, printre care și reprezentanții clubului Sporter.  

O lecție de viață de la John Arne Riise! Ex-jucătorul lui Liverpool a ajuns față în față cu omul care l-a tachinat în timpul copilăriei

Fostul internațional norvegian, John Arne Riise, s-a retras din fotbal în anul 2016, la vârsta de 36 de ani. Trecut pe la așa formații ca Liverpool și AS Monaco, fundașul a dezvăluit într-un interviu cum s-a întâlnit cu persoana care îi făcuse copilăria un adevărat coșmar, prin agresiuni fizice și verbale.

Gol incredibil pe terenul de fotbal! Ce pateste acest portar la o secunda dupa ce lasa mingea (Video)

Heber Garcia a marcat golul saptamanii in campionatul din Uruguay!

Atacantul lui Sud America a marcat pentru 2-2 in finalul jocului cu Plaza Colonia. Reusita n-a fost cu o lovitura spectaculoasa de cap sau cu o executie de clasa. Garcia i-a furat mingea portarului Nicolas Guirin, apoi a inscris fara ca cineva sa-i puna vrea problema.

Formula 1 începe la Melbourne: tot ce trebuie să știi despre debutul sezonului

După o interminabilă, parcă, pauză de 4 luni, primăvara e pe cale să-şi dezvelească primii boboci, odată cu startul noului sezon de Formula 1. Dacă fanii s-au plictisit teribil în această perioadă, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre echipele şi piloţii care ne vor încânta privirile în următoarele 8 luni de sezon competiţional. Ei au avut dificila misiune de a aduce îmbunătăţiri noilor monoposturi, care începând din acest an vor fi destul de diferite faţă de cele din anii anteriori. Unii au reuşit, alţii nu prea... Cert este că a fost o pauză grea atât pentru echipe, cât şi pentru fani, dar gata! “Simfonia” revine! Duminică, la ora 8:00, se dă startul cursei de Formula 1 de la Melbourne.

Contract pe 6 ani propus lui Francesco Totti! Oferta primită de legendarul căpitan al Romei

Legendarul Francesco Totti are toate şansele să-şi continue activitatea în cadrul clubului AS Roma şi după ce va pune ghetele în cui. În vârstă de 40 de ani, Totti îmbracă tricolul Romei de mai bine de 25 de ani, perioadă în care a jucat peste 600 de meciuri, iar în vară se va retrage foarte probabil din activitate.

UEFA vrea să facă noi schimbări în fotbalul european. Ceferin a anunţat că se discută introducerea unei taxe

Noul preşedinte al UEFA, Aleksander Ceferin (48 de ani) a anunţat la o conferinţă la Lisabona că ia în considerare o serie de măsuri care au ca scop creşterea competitivităţii între cluburi. Principala măsura ar fi o restricţie asupra numărului de transferuri efectuate de către o echipă, principalul exemplu în acest caz fiind Chelsea care are 38 de jucători împrumutaţi.

O jucătoare de volei a cucerit internetul! Este considerată cea mai frumoasă voleibalistă a lumii (Video)

Winifer Fernandez este o jucătoare de volei din Republica Dominicană care a cucerit inimile bărbaţilor de pe internet. Imaginile şi clipurile în care apare tânăra sportivă circulă pe reţelele de socializare, iar un video de pe YouTube care include momente din timpul jocurilor făcute de Fernandez are 2,8 milioane de vizualizări.