10.000 km în 7 zile: sportivi din toată Moldova au cucerit Summer Run

Sportul șterge absolut toate hotarele, nu doar geografice. Cursa de vară online Summer Run a reunit ambele maluri ale Nistrului și diferite generații de sportivi.

În luna iunie, Moldova a găzduit cea mai mare cursă online de vară - Summer Run. Scopul său a fost de a uni cele două maluri ale Nistrului într-o comunitate largă. Și a reușit. La maraton au participat locuitori din 29 de raioane ale Moldovei, inclusiv cei din Transnistria.

„Sportul nu are limite! Poate fi practicat oriunde există un loc, timp și dorință. Mulțumită UNDP și proiectului „Poduri de încredere peste Nistru”, am reușit să unim 301 de sportivi din toată țara - pe malul stâng și drept al Nistrului, care împreună au alergat 9.900,35 km. În timp ce participanții se odihnesc, le pregătim o nouă provocare sportivă - Maratonul Internațional de la Chișinău, care va avea loc pe 3 octombrie anul acesta! ”- spun organizatorii cursei, organizația sportivă Sporter.

Diferite generații de alergători au participat la cursă - de la 15 la 99+ ani. Cel mai în vârstă participant la Summer Run are 77 de ani. În ciuda vârstei sale, a alergat 256,10 km și a intrat în TOP-5 al celor mai buni sportivi din cursă.

Recordul Summer Run a fost rezultatul lui Konstantin Pereverzev - 390,84 km în 7 zile.

Competiția a fost organizată de Sporter în cooperare cu UNDP și Podurile de încredere peste Nistru.

Numele câștigătorilor și rezultatele participanților pot fi văzute pe site-ul summerrun.md sau pe pagina de FaceBook Summer Run.

sursă:sporter.md
0