Alergătorii moldoveni au înscris 5 recorduri naționale la supermaraton

În parcul „Valea Morilor” din Chișinău s-a desfășurat Campionatul open al Republicii Moldova la supermaraton. Sportivii moldoveni au stabilit 5 recorduri naționale și au câștigat locuri de frunte la mai multe categorii concomitent.


Sportivi din Moldova, România, Ucraina și Elveția au participat la 3 discipline: cursa de 6, 12 și 24 de ore. Câștigători au devenit participanții care au parcurs cea mai mare distanță în timpul stabilit. 


În cursa de 24 de ore, locul doi i-a revenit atletului din Chișinău, Vitali Crupenencov, cu un total de 186,5 km. Pe locul trei s-a plasat Ion Guțu (169 km), urmat de Radu Budan (164 km) pe locul patru. Prima printre femei a fost sportiva moldoveană Natalia Zbîrnea cu un total de 154,6 km. În această competiție, ea a concurat pentru un club din România.


În cursa de 12 ore, sportivii din Moldova au obținut rezultatele cele mai bune:

— Piotr Cociuc din Chișinău a stabilit recordul național și al competiției: 148,3 km în 12 ore. 

— Pe locul doi s-a situat Vasile Olari din Rezina, care a alergat 122,9 km.

— Locul trei i-a revenit unui atlet din Chișinău, Alexandr Untilă, cu 119,3 km. 


Eugenia Baltag din Chișinău a ocupat locul doi printre femei și a înregistrat un record național de 108,1 km. Locul trei l-a obținut sportiva Veronica Guțu-Serdța (91,3 km). 


În cursa de 6 ore, recordul Moldovei și al competiției a fost stabilit de Vitalie Gheorghiță – 84,3 km. Stanislav Cij a ocupat locul doi cu un total de 66,4 km. Printre femei, Natalia Lefter a devenit deținătoarea recordului – 59,9 km. Pe locul doi s-a plasat Victoria Trofimova din Rîbnița (55,7 km), iar pe locul trei – Alina Rusu din Chișinău (53,5 km). 


Le aducem felicitări sportivilor noștri. Suntem mândri de voi și vă dorim noi recorduri și realizări! 


Campionatul de supermaraton se desfășoară în Moldova din 1980. Această ediție a fost organizată de Federația de Atletism a Republicii Moldova și Echipa Sri Chinmoy Marathon, o organizație internațională non-profit, reprezentată în 33 de țări din lume, care desfășoară competiții de alergare, triatlon și alte sporturi. 

sursă:
0