Purcari Wine Run: Cursa la apus de soare

Pe 12 septembrie, va avea loc una dintre cele mai anticipate curse ale anului — Purcari Wine Run. De această dată, organizatorii au pregătit ceva nou — evenimentul va lua start la ora 16:00 pentru ca toți participanții să aibă parte de un finiș fascinant, în lumina caldă a unui apus de soare.

Ediția din acest an a mai pregătit o surpriză pentru participanți — este disponibilă o nouă distanță, iar odată cu aceasta este vorba și despre un traseu nou. Dacă până recent era posibil de alergat 10 km, acum doritorii pot alege și 21 km. Fiecare dintre distanțe are propriul său traseu unic: cursa de 10 km va străbate podgoriile vinăriei Purcari, iar cea de 21 km va trece prin locurile pitorești de pe malul Nistrului.  

Indiferent de distanța aleasă, participanții vor avea ocazia să se bucure de cea mai frumoasă perioadă din ciclul vinicol  — atunci când se coace poama. De asemenea, alergătorii vor avea ocazia unică de a savura vinuri delicioase. La cele șase pit stopuri li se vor turna în pahare vin de cele mai alese soiuri moldovenești: 

– Negru de Purcari

– Roșu de Purcari

– Rară Neagră

– Fetească Neagră

– Shiraz

– Viorica

La Purcari Wine Run mai există o posibilitate foarte plăcută de a-și petrece timpul. Este vorba despre camping, la care sunt invitați participanții pe 11 septembrie, cu o zi înainte de competiția principală. La vinărie puteți ajunge cu transportul propriu sau cu autobuzul pus la dispoziție de către organizatori. Deja la fața locului, vă puteți acomoda în camping și participa la tradiționala Mamaliga party. De asemenea, organizatorii oferă o excursie prin vinărie și degustare de vinuri imediat după încheierea cursei.

Rezervarea și achitarea o puteți face aici: https://clck.ru/WcuTc

Competiția Purcari Wine Run este desfășurată de organizația publică Sporter, care mai organizează evenimente sportive importante în țară precum Maratonul Internațional Chișinău, care va avea loc pe 17 octombrie anul acesta.

Mai multe detalii despre posibilitățile suplimentare la Purcari Wine Run le puteți afla aici:https://purcari.winerun.md/ro/

sursă:sporter.md
0