Sportivul Vrabii Andrei a obținut o altă victorie, devenind câștigător în competiția „X-Man România 2021”.

Sportivul echipei naționale de triatlon Moldova Vrabii Andrei (născut în 1992) a obținut o altă victorie, devenind câștigător în competiția „X-Man România 2021”.

Andrei Vrabii despre competiție:

„Am dedicat acest start mamei mele, așa că a fost foarte important pentru mine să câștig cursa și să apăr titlul de campion al României X-man. În plus, a fost o bună oportunitate de a-mi verifica starea fizică înainte de competiții mai serioase. Și una dintre sarcinile mele principale este să popularizez triatlonul ca sport în Moldova.

Condițiile cursei de această dată au fost extreme. Temperatura apei a fost de doar 15 grade, ceea ce ar putea provoca hipotermie și convulsii. În ciuda acestui fapt, am reușit să pierd ușor în înot față de liderii cursei.

Pista de ciclism a fost îngustă, cu multe coturi, un vânt puternic a suflat pe tot parcursul ciclului, ceea ce a făcut imposibil să arăt rezultatul meu maxim în timp. Dar, cu toate acestea, am câștigat timpul pierdut la innot și l-am ajuns pe lider.

Am fost încrezut în alergarea mea. Etapa de alergare a fost împărțită în două părți - alergând pe autostradă 12 km până la ture principale și 5 ture în centrul orașului, câte 2 km fiecare. Dificultatea etapei de alergare consta în faptul că o parte din alergarea pe autostradă se afla la soare la o temperatură de +30, în direcția vântului și în sus, iar etapa orașului includea alergarea pe pietre. În ciuda faptului că știam pista 100% și eram complet pregătit, această etapă specială sa dovedit a fi cea mai dificilă.

In final, am reușit să las principalul rival în urmă deja la începutul a 2 km și, cu 8 km din distanța de alergare, a început să crească cu încredere. Până la apariția unei situații, au apărut probleme digestive, care au rămas până la linia de sosire, nu mi-au permis să-mi arăt cel mai bun rezultat, dar cu toate acestea am reușit să câștig cursa și să păstrez titlul de „X-Man România ””.

Înainte de aceasta, în primăvara anului 2019, atletul a arătat cel mai bun rezultat din istoria Moldovei la triatlonul internațional AYIA NAPA, în același an în România a devenit câștigător la competiția de triatlon „X-Man România 2019”.

Tot în 2019, Andrei a primit o medalie de aur, devenind câștigător la grupa sa de vârstă de 25 - 29 de ani, în competiția de duatlon de la Campionatul European Multisport ETU Târgu Mures. Iar în noiembrie 2019, Andrei a ocupat locul 5 din 93 de participanți la categoria sa de vârstă la cea mai puternică competiție mondială IRONMAN 70.3 Turcia.

Pe 31 ianuarie 2020 în Israel, la cel mai mare triatlon Israman, care se numără printre cele mai dificile sporturi din lume, Andrei Vrabii a ocupat primul loc la categoria sa de vârstă și locul patru în clasamentul general în categoria Elite.

sursă:FTRM
0