Toate sloturile de la Maratonul Chișinău au fost vândute


Organizatorii maratonului Chișinău au anunțat SoldOut total. Este vorba despre distanțele competitive pentru adulți - 42 km, 21 km, 10 km și 5 km. Cât despre cursele pentru copii - Kids Run Day, preconizate pentru 16 octombrie, mai sunt disponibile câteva sloturi.

Evenimentul sportiv internațional va avea loc în perioada 16-17 octombrie în PMAN. Pe 16 octombrie se vor desfășura cursele pentru copiii cu vârsta între 5 și 12 ani, iar pe 17 octombrie – pentru doritorii de orice vârstă. Organizatorii au luat în considerare toate recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică referitor la cerințele pentru verificarea documentelor care certifică starea de sănătate a participanților și a suporterilor, precum și la numărul permis de participanți la evenimentul sportiv.

Dmitri Voloșin, organizatorul Maratonului Chișinău: „Ne pasă de sănătatea participanților, de aceea am făcut tot posibilul pentru a respecta la maxim cerințele comisiei”. Dmitri a mai adăugat că un astfel de interes sporit pentru sporturile de amatori se datorează numărului mic de evenimente, dar și faptului că, în timpul restricțiilor pandemice, interesul pentru alergat în parc și pentru sport a crescut în rândul populației.

În mod tradițional, maratonul se va desfășura de-a lungul străzilor centrale din Chișinău, cuprinzând și unele străzi din sectorul Botanica.

Maratonul Chișinău va avea loc în Moldova după un an de pauză. În 2020, competiția a avut loc online, iar printre participanți s-au numărat atât rezidenții țării, cât și persoane din afara acesteia.

sursă:
0